پزشکی

در این وبلاگ با مطالب روز دنیای پزشکی با شما هستیم

پزشکی

در این وبلاگ با مطالب روز دنیای پزشکی با شما هستیم

مسمومیت دارویی در بزرگسالان

متاسفانه مسمومیت دارویی در سالمندان خیلی شایع و خطرناک است. شبیه بودن شکل داروها به هم، بی اطلاعی از اسم داروها، کم سوادی و یا مشخص نبودن مقادیر مصرف دارو که روی جعبه آن نوشته می‌شود، همه و همه باعث می‌شود که سالمندان داروهایشان را اشتباه یا تکراری مصرف کنند و همین موضوع باعث مسمومیت دارویی خطرناک در آن‌ها می‌شود. در این مقاله قصد داریم به راه‌های پیشگیری از مسمومیت دارویی در سالمندان بپردازیم.

  

پیشگیری از مسمومیت دارویی در سالمندان

اگر سالمندان گمان می کنند برای متوجه شدن و به خاطر سپردن تمام گفته های پزشک به کمک نیاز دارند حتما باید همراه یکی از بستگان یا دوستان خودشان به پزشک مراجعه کنند. گاهی اوقات لازم هست که پزشکان وقت بیشتری برای سالمند بگذارند برای این که رژیم غذایی و دارویی را به زبان ساده و قابل فهم برایش توضیح بدهند.

این کار باعث می شود بیمار خود را بخشی از روند درمان بداند و همکاری اش با تیم درمانی بیشتر شود. به طور کلی باید کمترین و کم خطر ترین اقلام دارویی برای سالمندان تجویز شود. دارویی که در روز یک بار مصرف شود خیلی کمتر از داروهایی که مصرف چندباره و چندگانه دارند ذهن سالمندان را درگیر می کند. بهترین روش برای این که از خوردن تکراری داروها پیشگیری شود این است که سالمند دفعات مصرف را یادداشت کنند یا قرص ها را درون جعبه های مخصوص دسته بندی شده نگهداری کنند و قبل از مصرف دارو حتما لازم است تاریخ انقضای آن بررسی شود.

سالمندان هرگز نباید خوددرمانی کنند یا داروهایی که برای دیگران تجویز شده را مصرف کنند. همچنین سالمندان نباید مصرف داروهایشان را خودسرانه قطع کنند. این نکته نیز حائز اهمیت است که بعضی از داروها با هم تداخل دارند و ممکن است عوارض جانبی یکدیگر را تشدید کنند.

منبع: آسان طب

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.