پزشکی

در این وبلاگ با مطالب روز دنیای پزشکی با شما هستیم

پزشکی

در این وبلاگ با مطالب روز دنیای پزشکی با شما هستیم

بوی بد ادرار و بررسی آن

ادرار مایعی است که توسط کلیه‌ها تولید و از طریق مجاری ادراری از بدن دفع می‌شود. اگر فرد دچار کم آبی باشد، ادرار کمتر و غلیظ‌تر شده و اگر فرد آب زیادی بنوشد ادرار بیشتر و همچنین رقیق‌تر خواهد شد. ادرار طبیعی در افراد سالم نباید بوی شدید و زننده داشته باشد اما به هر حال ممکن است افراد بسیاری در دوره‌های مختلف زندگی خود دچار بوی بد ادرار شوند و این موضوع برای آن‌ها ناراحت‌کننده باشد. این مشکل ممکن است به چندین علت رخ دهد، اما اغلب موجب نگرانی نخواهد شد. از علل شایع بوی بد ادرار می‌توان به بیماری دیابت، بارداری و رژیم غذایی حاوی پروتئین اشاره کرد. این مقاله به دلایل مختلف بوی بد ادرار، علائم و زمان مراجعه به پزشک جهت رفع این حالت خواهد پرداخت.

  

علل و علائم عارضه بوی بد ادرار

همانطور که گفته شد بوی بد ادرار ممکن است برای برخی افراد نگران کننده باشد اما باید توجه داشت که این موضوع غیرطبیعی نبوده و در اکثر مواقع موقت خواهد بود، ولی هنگامی که این مشکل به طول بیانجامد باید برای تعیین علت اصلی آن به پزشک مراجعه کرد. ادرار عمدتا از آب تشکیل شده است و تغییر بوی بد آن به دلیل مواد زائد موجود در بدن می‌باشد، این بدان معنا است که ظاهر و بوی ادرار می‌تواند نقش مهمی در سلامت فردی هر شخص داشته باشد.

در ادامه به 4 علت متداول بوی بد ادرار در افراد خواهیم پرداخت:

  1. بیماری دیابت

  2. مصرف زیاد مواد غذایی حاوی پروتئین

  3. دوران بارداری

  4. کم آبی

مورد اول، بیماری دیابت

افراد مبتلا به دیابت ممکن است سطح بالایی از کتون‌ها را در جریان خون خود داشته باشند بدین سبب زمانی که بدن بخواهد ادرار را خارج نماید بوی بدی را به همراه خواهد داشت. توجه داشته باشید که به سطح بالای کتون‌ها در ادرار یا خون کتوز گفته می‌شود. بدن این افراد زمانی که قند یا گلوکز کافی برای سوخت نداشته باشد کتون‌ها را تولید می‌کند. 

لینک کامل مقاله: آسان طب

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.