برای اکثر افراد نیش زدن زنبور تنها باعث درد، سوزش موضعی و خارش میگردد اما افراد مبتلا به آلرژی زنبور عسل در ماههای تابستان اغلب از صرف غذا در محیطهای بیرون نگران هستند، زیرا نیش زدن زنبورها در این افراد باعث واکنش آلرژیک شده و درجه آن از خفیف تا شدید متفاوت میباشد. جالب است بدانید که در موارد شدید، نیش زنبور عسل ممکن است موجب بروز آنافیلاکسی در افراد شود و تهدیدکننده زندگی آنها باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی علل، علائم و درمان آلرژی زنبور عسل بپردازیم.
حدود 5 تا 7.7 درصد افراد واکنش شدید آلرژیک به نیش حشرات را در طول زندگی خود تجربه خواهند کرد و در زنبورداران این میزان از خطر به 32 درصد میرسد. بسیاری از افرادی که به نیش حشرات واکنش نشان میدهند واکنش آلرژیک خفیف تا متوسط را در قالب قرمزی و تورم موضعی تجربه میکنند و برای قشر اندکی از افراد این واکنشهای آلرژیک میتواند بسیار شدید باشد که در این صورت نیاز به درمان فوری خواهند داشت.
زمانی که زنبور عسل به فرد نیش میزند میتواند مقداری از زهر خود را در پوست فرد باقی بگذارد و فرد یک دقیقه بعد از نیش زدن زمان دارد که زهر را از پوست خود خارج سازد. سم زنبور عسل حاوی پروتئینهایی است که بر روی سلولهای پوست و سیستم ایمنی بدن تاثیر گذاشته و موجب درد، تورم و خارش در ناحیه مورد نظر میگردد، این اتفاق حتی زمانی که فرد به سم حساسیت نداشته باشد هم رخ خواهد داد، اما در کسانی که به نیش زنبورها حساسیت دارند، زهر باعث واکنش شدید سیستم ایمنی بدن میشود. افرادی که دچار این مشکل هستند، نیش زنبور عسل باعث ایجاد سیستم ایمنی بدن برای تولید آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولین (IgE) میشود. IgE معمولا از بدن در مقابل مواد خطرناکی مانند ویروسها و انگلها محافظت خواهد کرد. آلرژی به نیش زنبور عسل از خفیف تا شدید متفاوت بوده و در موارد شدید واکنشهای آلرژیک در اطراف ناحیه مورد نظر نیز ظاهر شده و سبب خارش در آن نواحی میگردد. واکنشهای افراد مختلف در مقابل نیش زدن زنبور عسل متفاوت بوده و حتی ممکن است نیش زدن اولیه با ثانویه نیز تفاوتهایی با هم داشته باشند. توجه به علائم مرتبط با درجههای مختلف واکنشهای آلرژیک میتواند درمان مناسب را تعیین کند.
لینک کامل مقاله: آسان طب