پزشکی

در این وبلاگ با مطالب روز دنیای پزشکی با شما هستیم

پزشکی

در این وبلاگ با مطالب روز دنیای پزشکی با شما هستیم

درمان سنگ کیسه صفرا

کیسه صفرا اندامی در زیر کبد است که تا زمانی که دچار مشکل نشده، ممکن است از وجود آن بی‌خبر باشیم. در اصل همین بی‌توجهی به این عضو باعث بوجود آمدن مشکلات جدی در آن می‌شود و معمولا وقتی دچار مشکل می‌شود زندگی فرد را مختل می‌کند. کیسه صفرا، صفرای تولید شده در کبد را نگهداری می‌کند و معمولا پس از این که ما غذای چرب می‌خوریم مقداری از صفرا را از طریق مجاری صفراوی به داخل روده کوچک می‌ریزد. این اتفاق نقش مهمی در هضم و جذب چربی‌های غذایی دارد. در این مقاله قصد داریم تا به علل بروز و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا بپردازیم.

  

علل بروز سنگ کیسه صفرا چیست؟

به گزارش آسان طب علت مشخصی برای بروز سنگ کیسه صفرا وجود ندارد اما اگر کلسترول موجود در صفرا از یک حدی بالاتر برود می تواند باعث ایجاد سنگ صفرا شود. بعضی وقت ها هم کامل تخلیه نشدن کیسه صفرا و غلیظ شدن آن باعث ایجاد سنگ کیسه صفرا می شود.

دردهای کیسه صفرا معمولا از زیر دنده ها شروع می شود و بعضی وقت ها با تهوع همراه است. این علائم معمولا زمانی شروع می شوند که سنگ به طور موقت یکی از مجراهای صفراوی را مسدود می کند، این انسداد در اکثر موارد دل درد را به دنبال می آورد. این دردها در طرف راست شکم یا پهلوها و کتف ها ادامه دارد. ماهیت این دردها دائمی است و با اجابت مزاج، خروج گاز یا استفراغ بهتر نمی شود، خوردن غذاهای چرب این دردها را تشدید می کند.

خطر تشکیل سنگ های کیسه صفرا در بالای چهل سال افزایش پیدا می کند. وزن ثابت و سالم و مصرف نکردن غذاهای چرب به کم کردن این خطر کمک می کند. از طرف دیگر مصرف فیبر و چربی های خوبی مثل روغن ماهی، روغن زیتون، آردهای سبوس دار (به جای آرد سفید) و برنج قهوه ای (به جای برنج سفید) برای سالم تر ماندن کیسه صفرا موثر است.

لینک کامل مقاله: آسان طب

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.