پزشکی

در این وبلاگ با مطالب روز دنیای پزشکی با شما هستیم

پزشکی

در این وبلاگ با مطالب روز دنیای پزشکی با شما هستیم

هیپر فسفاتمی یا بالا بودن فسفات در خون و علائم آن

زمانی که فسفات بیش از حد در خون وجود داشته باشد در اصطلاح پزشکی به آن هیپر فسفاتمی می‌گویند. شایع‌ترین علت این وضعیت بیماری‌های کلیوی است اما شرایط دیگری نیز می‌توانند باعث شوند که فسفات از حد تعادل خارج شود. فسفات در حقیقت یک ماده شیمیایی است که در بدن یافت شده و حاوی مواد معدنی به نام فسفر می‌باشد که به طور طبیعی در بسیاری از غذاها یافت می‌شود. فسفر از استخوان‌ها و دندان‌ها در مقابل آسیب محافظت کرده و انرژی بدن را تنظیم خواهد کرد.

  

توضیح اجمالی در رابطه با عارضه هیپر فسفاتمی

همراهان مجله پزشکی آسان طب کلیه‌ها به طور طبیعی سطوح فسفات را کنترل می‌نمایند، با این حال گاهی نیز اتفاق می‌افتد که به دلیل عملکرد ضعیف کلیه‌ها، آن‌ها قادر به کاهش فسفات کافی نباشند که این مسئله سبب ایجاد سطح بالای فسفات در بدن می‌شود. درمان هیپر فسفاتمی بستگی به علت ایجاد آن دارد، مثلا برای افراد مبتلا به بیماری کلیویترکیبی از رژیم غذایی و داروها به منظور کنترل سطح فسفات به کارگیری می‌شوند.

علائم ایجاد هیپر فسفاتمی

هیپر فسفاتمی معمولا علائم ظاهری با خود به همراه ندارد و بیشتر احتمال می‌رود که پای یک بیماری زمینه‌ای ماننددیابت کنترل نشده در میان باشد. در نظر داشته باشید که اگر سطح فسفات در خون بیش از حد بالا باشد، ممکن است فرد منجر به اختلالات ماده معدنی، استخوان و کلسیفیکاسیون گردد.


برای مطالعه ادامه این مقاله به لینک مطلب در مجله پزشکی آسان طب مراجعه نمایید......


لینک منبع: آسان طب

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.